Skip to main content
Article Detail

ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

Για να νιώθετε στα καλύτερά σας, είναι σημαντικό να διατηρείτε το αναπνευστικό σας σύστημα υγιές. Όχι μόνο γιατί κάθε μέρος του σώματος χρειάζεται επαρκές οξυγόνο για να επιβιώσει, αλλά η καλύτερη αναπνοή κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς πραγματοποιείται αυτή η σωματική λειτουργία; Πριν ανακαλύψετε τις τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την αναπνοή σας φυσικά, είναι σημαντικό να καταλάβετε πώς και γιατί αναπνέουμε.

Article_image

Πώς λειτουργεί η αναπνοή;

Η αναπνοή είναι μια εκπληκτικά περίπλοκη διαδικασία, για την οποία δεν χρειάζεται καν να σκεφτόμαστε, αφού πραγματοποιείται αυτόματα! Ο εγκέφαλος παίρνει συνεχώς σήματα από το σώμα, τα οποία καθορίζουν τα επίπεδα του οξυγόνου και του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα. Οι μύες στη συνέχεια ξεκινούν τη διαδικασία της αναπνοής, προσαρμόζοντας τον ρυθμό της ανάλογα με το πόσο δραστήριοι είστε. 

Μερικές φορές θα πρέπει να ελέγξετε την αναπνοή σας όπως όταν τραγουδάτε ή γυμνάζεστε. Άλλες φορές η αναπνοή σας μπορεί να είναι εξασθενημένη, όπως όταν αντιμετωπίζετε το κοινό κρυολόγημα ή μία αλλεργία. Όταν συμβεί αυτό, θα καταλάβετε περισσότερο τον τρόπο λειτουργίας της αναπνοής και θα συνειδητοποιήσετε πόσο δεδομένη την θεωρούμε.

Φυσικοί τρόποι για να ενισχύσετε την αναπνοή σας

Με την αναπνοή να αποτελεί μια τόσο σημαντική σωματική λειτουργία, είναι φυσικό να θέλετε να αναπνέετε όσο το δυνατόν πιο καλά. Έτσι, αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς μπορείτε να βελτιώσετε την αναπνοή σας, δεν είστε οι μόνοι. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν - ίσως επειδή η λειτουργία και η ικανότητα των πνευμόνων μειώνονται σταδιακά με την ηλικία.

Το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη, οι αλλεργίες ή παθήσεις όπως το άσθμα μπορούν επίσης να αποδυναμώσουν την ισχύ των πνευμόνων και να βλάψουν προσωρινά το αναπνευστικό σας σύστημα. Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε δυσκολία στην αναπνοή, η οποία με τη σειρά της μειώνει τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα - έτσι δεν είναι περίεργο που αισθάνεστε κουρασμένοι όταν αντιμετωπίζετε παθήσεις όπως οι παραπάνω. 

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε και να βελτιώσετε φυσικά την αναπνοή σας.

1.  Άσκηση

Είναι εύκολο να βελτιωθεί η αναπνοή σας υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Βάλτε την άσκηση ως προτεραιότητα, καθώς μπορεί να διατηρήσει τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος σε βέλτιστα επίπεδα, ακόμη και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Είτε επιλέξετε κάποια ήπια άσκηση, όπως το περπάτημα, το κολύμπι ή την ποδηλασία, είτε έντονη γυμναστική, οι πνεύμονές σας θα ενεργοποιηθούν άμεσα και μελλοντικά θα ενδυναμωθούν. Καθώς γυμνάζεστε τακτικά, θα παρατηρήσετε ότι η αναπνοή σας γίνεται καθημερινά πολύ ευκολότερη.

2. Εισπνοές ατμού

Όταν είστε άρρωστοι, η ρινική κοιλότητα και το περίβλημα των κόλπων μπορεί να μολυνθεί, προκαλώντας συμπτώματα όπως η ρινική συμφόρηση, το φτάρνισμα, η ρινική καταρροή και ο πόνος στα μάτια. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στην αναπνοή σας. Για να περιορίσετε τη φλεγμονή με φυσικό τρόπο και να απελευθερώσετε γρήγορα τις ρινικές διόδους, δοκιμάστε να εισπνεύσετε ατμό από ένα μπολ με βραστό νερό. Όχι μόνο θα διευκολύνει την αναπνοή σας, αλλά και θα απαλύνει τους ερεθισμένους ιστούς της μύτης.

3. Δοκιμάστε ρινικά διαλύματα και σπρέι 

Εάν αντιμετωπίζετε κοινό κρυολόγημα ή γρίπη και αναπνέετε με δυσκολία, τοPHYSIOMER® είναι ένα προϊόν που έχει αποδειχθεί κλινικά ότι καθαρίζει την αναπνευστική οδό με φυσικό τρόπο. Με 100% θαλασσινό νερό, τα ρινικά προϊόντα καθαρισμού Physiomer είναι αρκετά ήπια ώστε να χρησιμοποιούνται από όλη την οικογένεια - συμπεριλαμβανομένων των ειδικά σχεδιασμένων διαλυμάτων για τις ευαίσθητες μυτούλες των βρεφών. Με τις μοναδικές καταπραϋντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, το Physiomer αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα συμπτώματα που συνδέονται με το κρυολόγημα, βοηθώντας σας να αναπνέετε πιο εύκολα. Οι ενήλικες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εντάσεις ψεκασμού, Νormal Jet ή Strong Jet, ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα των ρινικών εκκρίσεων, ενώ διαθέτουμε και ειδική σειρά προσαρμοσμένη στα βρέφη και στα μικρότερα παιδιά.

4. Προστατευτείτε από λοιμώξεις του αναπνευστικού

Κατά τους χειμερινούς μήνες, ο οργανισμός μας είναι πιο επιρρεπής σε ιούς που μπορεί να επηρεάσουν το αναπνευστικό μας σύστημα. Γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία της αναπνοής σας κάνοντας τακτικές ρινικές πλύσεις; Οι ιοί του χειμώνα εισέρχονται στο σώμα μέσω της μύτης και του στόματος, συνήθως όταν κάποιος άρρωστος βήχει ή φταρνίζετε κοντά σας. Για να προστατευτείτε την εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης, δοκιμάστε να πλένετε τακτικά τη μύτη σας για να απομακρύνετε ιούς, ρύπους και αλλεργιογόνα. Το PHYSIOMER® είναι μια φυσική, καθημερινή λύση που θα σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τις λοιμώξεις, πριν αυτές βλάψουν την αναπνοή σας.

Δείτε την πλήρη σειρά των προϊόντων PHYSIOMER® για να βρείτε το κατάλληλο διάλυμα για εσάς.

Physiomer_Breathe_Air

Τι γίνεται με τον αέρα που αναπνέουμε;

Αν και μπορείτε να αναπνεύσετε από το στόμα, το σώμα μας έχει σχεδιαστεί για να αναπνέουμε από τη μύτη, το πιο θαυματουργό φίλτρο της φύσης. Περιβάλλεται από μικροσκοπικά τριχίδια που ονομάζονται κροσσοί, και τα οποία είναι υπεύθυνα για να καθαρίζουν, να υγραίνουν αλλά και να θερμαίνουν ή να ψύχουν, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, τον αέρα πριν εισέλθει στους πνεύμονες. Αυτά τα μικροσκοπικά τριχίδια προστατεύουν επίσης το σώμα από τα εξωτερικά σωματίδια.

Ο αέρας, αφού περάσει από την μύτη, συνεχίζει κατά μήκος του περιβαλλόμενου από βλέννα αεραγωγού, η οποία παγιδεύει επίσης τα  ανεπιθύμητα σωματίδια. Στη συνέχεια, εισέρχεται στους πνεύμονες, όπου το οξυγόνο ωθείται στην κυκλοφορία του αίματος, πριν κυκλοφορήσει στο σώμα. Στην αντίστροφη διαδικασία, ο αέρας που περιέχει τα "απόβλητα" της αναπνοής, γνωστά ως διοξείδιο του άνθρακα, βγαίνει από το σώμα μέσω της εκπνοής από τους πνεύμονες. 

Related Articles listing
Product Category
Image
baby

Βρέφη

100% φυσικά διαλύματα για νεογέννητα και μωρά.

Image
chlid

Παιδιά

Σειρά προϊόντων κατάλληλη για παιδιά από 2 ετών

Image
adult

Ενήλικες

Μεγάλη σειρά προϊόντων για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών